Segway Beograd

O Segway

Segway je vođa u oblasti ličnih, “zelenih” metoda prevoza i razvija proizvode koji preobražavaju način na koji živite, igrate se i vozite. Od otkrivanja Segway ® Ličnog Prevoza, Segway se ustanovio kao vođa u tek razvijajućem polju malih električnih vozila. Naš pristup rešenju problema saobraćajnih gužvi i zagađenja u ravnoteži je sa jakim razumevanjem funkcionalnih potreba naših mušterija da bi im omogućili da sa manje urade više.

Danas smo usmereni na brigu o našim mušterijama tako što razvijamo bezbedne, jedinstvene proizvode koji redefinišu lični prevoz za pojedince i biznise. Segway sarađuje sa komercijalnim i građanskim organizacijama da bi realizovao pogodnosti ličnog prevoza koji ne emituju izduvne gasove i time poveća proizvodnju. Zajedno sa našim mušterijama pomažemo državnim vrhovima da razviju sistem u kome će se koristiti ove nove tehnologije kako bi ih bezbedno i mudro uklopile u postojeće društvo. Za naše investitore i prodavce nudimo uspešne nove poslovne prilike koje vode uzbudljivim mogućnostima.

Nastavljamo da usmeravamo naša istraživanja i razvoj na proizvodnju “zelenog” ličnih prevoza koji se suprotstavljaju konvencijama. Naša posvećenost razvoju malih, potpuno električnih vozila i rešenja uključuju i saradnju sa GM Open Flextreme projektom u 2007. godini, što dokazuje našu stručnost i uspešnost u ovom polju. EN-V projekat predstavlja još jedan ne-tradicionalni pristup današnjem problemu preopterećenog saobraćaja i zagađenja okoline. Rezultat ove saradnje je potpuno funkcionalno vozilo za dve osobe koje poseduje naprednu pokretljivost, povezanost i senzorne mogućnosti koje koriste najsavremeniju tehnologiju današnjice i mogu se brzo proizvesti.

Segway je potpuno posvećen inovaciji i budućnosti prevoza – lako, efikasno, inteligentno i jednostavno.

Rezultat naših napora je električan prevoz koji ne izgleda, ne kreće se i ne liči ni na jedan metod prevoza koji mu je prethodio. Od svih konvencija koje smo ostavili uništene iza nas, ni jedna nije temeljnije uništena nego verovanje da moramo da biramo između “više” i “manje”.

2001. godine Dean Kamen najavio je prvo samo-balansirajuće lično vozilo sa nula-emisijom gasova: Segway® Personal Transporter (PT). Zasnovano na viziji da se razvije visoko-efikasno vozilo sa nula-emisijom gasova koje koristi samo-stabilizacionu tehnologiju, istraživanje Segway-a i naš razvoj bili su usmereni na stvaranje vozila koje zauzimaju minimalni prostor, su izuzetno pokretljiva i okretna i mogu da se koriste u pešačkim zonama i stazama.

2006. godine druga generacije Segway PT-a je otkrivena. Svi proizvodi koriste savremenu LeanSteer tehnologiju i bežični InfoKey kontroler koji poboljšavaju Segway iskustvo tako što čine vožnju još intuitivnijom i dodaju mnoge korisne funkcije.

Danas, Segway nastavlja da razvija bezbedna, jedinstvena prevozna rešenja koja su usmerena na opterećeni saobraćaj i zagađenje i koriste naše dugogodišnje iskustvo. Bez obzira na platformu, naša vozila će vam dozvoliti da imate više sa manje.

U Segway razvijamo sisteme a ne pojedinačne komponente.

Ovo je pristup koji kombinuje stručno poznavanje sledećih oblasti:

Dinamička stabilizacija

Ovo je stručni naziv za tehnologiju koja reguliše ravnotežu i zahvaljujući kojoj se postiže neverovatna pokretljivost (sa stepenom skretanja od nula stepeni), mali otisak i fantastično, jedinstveno iskustvo vožnje.

Električni pogon

Pored činjenice da je ovaj vid energije čist i izuzetno efikasan, električni pogon dozvoljava da se izvrše precizna podešavanja na svakom točku (radi preciznijeg skretanja i glatke vožnje), kao i precizan pristup kontroli trenja i kočenja zasnovanom na softveru.

Pametna upotreba baterija

Segway je jedan od najvećih kupaca baterija velikog formata na svetu i bio je na čelu razvoja Litijum-jonskih baterija za prevoz. Napravili smo mnoga otkrića koja omogućuju još efikasniju upotrebu energije i vode dužem životu baterije. Dodajte tome i obnavljajuću kontrolu kočnica (koja se puni za vreme usporavanja) i imate veoma efikasnu upotrebu baterija.

Napredno predviđanje pokreta

Možda će vam se učiniti da vam Segway PT čita misli. Nije to magija već kombinacija pogona, energije, oseta inercije i neverovatno jednostavnih kontrola koja će vam omogućiti vožnju koja će vam izmamiti osmeh. Nadamo se da ćete jednog dana imati priliku da to sami isprobate i da se radujete putu na posao umesto da od njega strepite.

Drive-by-wire

Mehaničke kontrole su stvar prošlosti. Mi koristimo naprednu senzornu tehnologiju da vam omogućimo bezbednu kontrolu kroz pomoćne sisteme koji omogućuju unos kontrola za ubrzavanje, kočenje, upravljanje i druge funkcije.

Intiuitivne kontrole za korisnike

Sta vam vaš osećaj govori – u pravu je. Segway pristup korisničkim kontrolama je minimalistički. Želimo da ohrabrimo prirodnu vezu čoveka i mašine. Naš savremeni sistem predviđajućih kontrola dozvoljava nam da nadmašimo tradicionalne načine upravljanja i dostavimo vam nešto još bolje.

Digitalna kontrolna tabla

Možete dobiti sve informacije koje su vam potrebne preko povezanih uređaja. Brzina kretanja, stanje baterije i druge informacije su vam sve dostupne preko obezbeđene bežične konekcije sa prenosnim uređajem koji se može pričvrstiti na vozilo.

Svi naši proizvodi koriste elemente naše digitalne prevozne arhitekture da bi priuštili korisnicima intuitivan, električan lični prevoz i iskustvo kao nijedno drugo.

Segway PT su sledeća generacija čistog ličnog prevoza koji nude nekoliko naprednijih funkcija u odnosu na našu prvu generaciju modela i čine vožnju još efikasnijom nego ranije.

Potrošači

Kupci mogu da biraju između prilagodljivog i vitkog modela Segway i2 SE, Segway x2 Se i šest različitih, potpuno opremljenih paketa koji su priagoćeni određenim potrebama kao što je putovanje do posla i upotreba na golf-terenima. Segway i2 SE je sjajan način da uživate u vožnji na posao, do prodavnice ili prosto za kratke puteve za koje bi bilo suvišno koristiti automobil. Segway x2 SE donosi još više prilagodljivosti jer je čvrste građe i pogodan za grublje vožnje po terenima kao što su putevi, biciklističke staze ili plaže. Ako niste sigurni da je Segway PT za vas, možete da uradite naš test na Segway kompatibilnost i pronađete model koji odgovara vašem stilu života.

Posao

Biznisi širom sveta su otkrili pogodnosti povećane pokretljivosti i proizvodnje koja dolazi upotrebom pouzdanog i izdržljivog Segway i2 SE. Segway i2 SE je razvijen da ima brzinu, doseg i pokretljivost u različitim okolinama. Paketi koje nudimo prilagođeni su potrebama bezbednosti i komercijalnim kupcima ali se takođe mogu kupiti i razni dodaci radi potpune prilagodljivosti vašim potrebama. Ako niste sigurni da je Segway PT ono što je potrebno vašem biznisu, uradite naš test na Segway kompatibilnost da biste utvrdili kako Segway PT može koristiti potrebama vašeg poslovnog prevoza i pomogne vam da postignete vaše ciljeve.

Policija i agencije obezbeđenja

Policija i agencije obezbeđenja širom sveta koriste Segway proizvode da nadgledaju aerodrome, stanice gradskog prevoza, objekte u kojima se vrši proizvodnja, tržne centre i studentske domove. Proverite naš prilagodljivi Segway i2 SE Patroller koji je prilagođen potrebama policije i ima dodatke za teret i bolju vidljivost. Za biznise i agencije obezbeđenja koje rade na terenu Segway x2 SE nudi najbolje preformanse na grubljim terenima. Opremljeni standardnim litijum-jonskim baterijama i gumama sa niskim vazdušnim pritiskom, ovi otporni modeli olakšavaju borbu sa grubim terenima.

Segway Robotska Pokretna Platforma

Segway Robotska Mobilna Platforma polazi od standardno visokih preformansi i inženjerske veštine koje imaju sva naša vozila i prilagođava ih u još otporniji paket za robotske primene. Segway RMP su izuzetno pouzdane i prilagodljive pokretne platforme koje se mogu koristiti za prenos teških tereta u ograničenom prostoru preko raznih vrsta terena.

Segway napredan razvoj

Segway neprekidno koristi svoja nova tehnološka saznanja i mogućnosti da razvija još naprednije koncepte koji streme da olakšaju izazove u današnjem, modernom prevozu. Iako mnogi od naših najnovijih rešenja postoje tek kao prototipi, ipak pokazuju mogućnosti tehnologije koje bi mogle brzo da budu razvijene i primenjene. 2009. godine Segway je najavio projekat P.U.M.A prototipa kao deo saradnje sa General Motors (GM) i skoro je otkrio EN-V projekat zajedno sa GM-SAIC-om. Oba koncepta kombinuju postojeću tehnologiju dinamične stabilizacije sa električnim napajanjem, povezivošću i senzornim sposobnostima u borbi protiv saobraćajnih gužvi i zagađenja.

Segway
Zvuči Vam zanimljivo?