Znamenitosti Beograda

Muzej Nikole Tesle

Nikola Tesla, pronalazač i inženjer je svakako jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih ličnosti srpske istorije. On je zanimljiva ličnost ne samo kao genije, već i kao nesvakidašnja osoba koja je imala mnogo ekscentričnosti i čudnih životnih navika. Njegov život označila su mnoga otkrića, veliko rivalstvo sa Tomasom Edisonom i stalna borba da svet prihvati njegova otkrića koja su često bila daleko ispred svog vremena.
Tesla je bio poznat po tome što je imao razne neobične životne navike, uključujući i činjenicu da je navodno spavao samo četiri sata dnevno. Postoji čak i anegdota po kojoj je Tesla jedino spavao tako što bi dozvolio sebi da zadrema u stolici sa metalnom posudom u jednoj ruci i kašikom u drugoj. Kada bi zadremao dovoljno da mu kašika ispadne iz ruke, njen zveket kada padne u činiju bi ga probudio i odmah bi nastavio da radi, tvrdeći da se dovoljno odmorio.
Ove i mnoge druge zanimljive činjenice možete istražiti u muzeju posvećenom ovom velikom naučniku. Muzej se nalazi u centru Beograda i savršeno je mesto za nekoga ko želi da nauči nešto zanimljivo ali nema mnogo vremena da potroši na to. Muzej je mali ali prepun istorije i zanimljivih izloženih predmeta. Posetioci kažu da je za celokupnu turu muzejom dovoljno oko 45 minuta do jedan sat. Za one zainteresovane da dalje prodru u činjenice o Tesli, muzej poseduje veliku kolekciju dokumenata, knjiga i časopisa, fotografija, planova i nacrta koje je stvorio sam Tesla.

 

Pogledajte ostale znamenitosti Beograda

Rezervišite Segway turu, uštedite vreme i upoznajte Beograd!
Muzej-Nikole-Tesle-Milena-Arsenić - Milena Arsenić - SegwayBeograd
Foto: Milena Arsenić